De juiste kwaliteit zwemwater voor uw zwembad

Met een mooi zwembad bent u er nog niet. Voor zowel particuliere als openbare doeleinden zijn wij de partij voor hoogwaardige zwembad en/of whirlpool installatie. We bedienen het hoogste segment binnen de Benelux en zijn tevens hofleverancier.

Overloopgoot

Voor schoon, helder badwater is het van belang dat het water goed in het bassin kan circuleren. Een bovenliggende overloopgoot rondom uw zwembad zorgt ervoor dat vervuild oppervlaktewater snel wordt afgevoerd.

Al het oppervlaktewater - ook het water dat door zwemmers en golven wordt verplaatst - komt via de overloopgoot van het zwembad terecht in een buffertank. Van hieruit wordt het water gefilterd. Na filtering stroomt het schone water weer het bad in door strategisch geplaatste inlaatnozzles.

Inlaatnozzels
Inlaatnozzles zorgen voor een goede circulatie van het water. Het is dus van groot belang dat ze volgens de juiste berekeningen correct en met voldoende gootafvoeren worden geïnstalleerd. Maakt u zich geen zorgen, dit kunt u gerust aan de doorgewinterde professionals van Wels Techniek overlaten.

Advies op maat
Wels Techniek helpt u graag bij de berekeningen die nodig zijn voor het bepalen van het aantal overloopgootsystemen, het plaatsen van de inlaatnozzles en het bepalen van de grootte van de buffertank in uw zwembad of jacuzzi/whirlpool. Afhankelijk van het type overloopgootsysteem en de uitvoering van het bassin zijn diverse armaturen en gootafvoeren beschikbaar. Wij helpen u hieruit een geschikte keuze te maken. Ook adviseren wij u desgewenst over welke apparatuur en technieken u het beste kunt gebruiken voor de bediening en controle van de buffertank.

Skimmers

Met skimmers kunnen wij het oppervlaktewater op ultieme wijze filteren. Dit zal de kwaliteit van het water aanzienlijk verhogen, en dus ook de mate waarin u van uw zwembad geniet.

De skimmer zal in uw zwembad net onder het wateroppervlakte geplaatst wordt. Deze zuigt continu het oppervlaktewater aan en stuurt dit naar de filter. Met skimmers in uw zwembad heeft u geen buffertank nodig. De kosten van de installatie zijn hierdoor een stuk lager dan andere systemen en wordt om die reden veel toegepast in particuliere zwembaden.

Professionele plaatsing
Om de skimmer optimaal te laten functioneren en de verversingsgraad van het water goed te houden in uw zwembad, moet er goed nagedacht worden over de plaatsing. Wels Techniek biedt professioneel advies over de mogelijkheden.

overloopgoot zwembad

Met de overloopgoten en skimmersystemen van Wels Techniek heeft u altijd kwalitatief zwemwater in uw bad.

Neem contact op voor meer informatie:
+31(0)24 - 3445066.

Maak een afspraak