+31(0)24 344 50 66 info@welstechniek.nl

Filterpomp zwembad

Jarenlange ervaring

Specialist in exclusieve zwembaden

Specialist in openbare, professionele zwembaden

Goede referenties

Filterpomp zwembad gezocht? Wij leveren ze, als de zwembadaanleg specialist. Het zandfilter en de pomp van het zwembad zijn allebei twee essentiële en cruciale onderdelen voor schoon en helder zwembadwater. En die samen horen. Hier leggen we u de werking van beide onderdelen uit.

Werking zandfilter

Het zandfilter werkt zoals de naam al zegt met zand. Het zwembadwater gaat door het filter en het zand vangt alle losse deeltjes in het water op. Denk aan alg, bladeren, haren, insecten etc. Naast zand kan ook ander filtermateriaal  worden gebruikt. Denk aan glaskorrels of glasparels. Een goed werkend zandfilter is dus erg belangrijk om vervuiling tegen te gaan. Hoeveel filtermateriaal er in het filter moet hangt af van de afmetingen van het filter. Verder is het belangrijk hoeveel kubieke meter de zwembadpomp per uur kan pompen

Zwembadpompen: vaste en variabele snelheid

De zwembadpomp is dus nodig om het water door het zandfilter te pompen. Er zijn pompen met een vaste snelheid en met een variabele snelheid. Laatstgenoemde pompen hebben als grote voordeel dat de energiekosten lager kunnen zijn. Zo kan de pomp met een lagere snelheid draaien als het zwembad afgedekt is en minder snel vervuild. Deze pompen zijn meestal wel duurder in de aanschaf, maar dat kan zich terugverdienen op termijn als hier slim en consequent mee wordt omgegaan.

Welke zwembadpomp heb ik nodig?

Naast de keuze tussen een variabele en vaste snelheid spelen nog andere zaken een rol bij de juiste keuze. Dat zijn de volgende:

  • Weerstand in leidingwerk
  • Inhoud zwembad
  • Minimale debiet zwembadpomp
  • Aansluitmogelijkheden

Filter 10 Ecoclean

Filter SuperS 10 Ecoclean

Filter 16 EcocleanSuper

Filter 24 Eco

Direct contact opnemen

Bel geheel vrijblijvend met +31 24 344 50 66

Of neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op via het contactformulier.