+31(0)24 344 50 66 info@welstechniek.nl

Desinfectie van zwembadwater met OSPA

Wilt u zo natuurlijk mogelijk water in uw zwembad? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij gebruiken namelijk voor het desinfecteren van zwembadwater alleen middelen die ook gebruikt worden door waterzuiveringbedrijven.

 

  • De operationele kosten van Ospa-BlueClear® installaties zijn overigens uiterst laag. Het zoutverbruik is bijvoorbeeld voor een overdekt privé zwembad gemiddeld 10 kilo per maand. Het gemiddeld stroomverbruik bedraagt 30 watt en maximaal 100 watt. Als de installatie 12 uur per dag actief is betekent dat een stroomverbruik van 360 watt. Dat is bij een (gangbare) stroomprijs van € 0,26/kWh slechts € 0,99 per dag.
  • De Ospa-BlueClear® installaties worden door het Hygiene-Institut te Gelsenkirchen op effectiviteit getest en gecontroleerd. Deze controle bevestigt, dat deze installaties een bijzonder hoog Redox potentieel kennen en daarmee een goede desinfectie garanderen. Het Redox potentieel geeft overigens uitsluitsel over de verhouding reducerende substanties (verontreinigingen) in verhouding tot oxiderende substanties (bijvoorbeeld chloor-zuurstof verbindingen). Een hoge waarde met een sterke mate van desinfectie van bijvoorbeeld 780 mV is een indicatie voor een goede waterkwaliteit. Deze is met een Ospa-BlueClear® installatie zeker te halen.
  • Ospa-Blue-Clear®- installaties werken dankzij de modernste meet- en regeltechniek volautomatisch.  In verbinding met Ospa-BlueControl® of Ospa-CompactControl® kan de benodigde hoeveelheid desinfecterende middelen bepaald worden.  Ook het meten en tonen van belangrijke waardes zoals vrij chloor en Redox gebeurt automatisch. Ook de pH waarde wordt uiteraard automatisch gestuurd. Zodat de juiste dosering gedoseerd wordt en ook op de verbruikersmiddelen wordt bespaard. De desinfectie van het water wordt gedaan middels zoutelektrolyse. Deze methode zorgt voor een perfecte desinfectie.

BlueClear8 15DL

BlueClear 25DL

BlueClear50 100DL

Ozon regeling

Direct contact opnemen

Bel geheel vrijblijvend met +31 24 344 50 66

Of neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op via het contactformulier.