+31(0)24 344 50 66 info@welstechniek.nl

OSPA zwembadfilters

Voor een optimale filtratie van het zwembadwater

Het basisprincipe van de Ospa zwembadfilters is door optimale filtratie de verontreiniging er maximaal eruit te filteren. Om zo het zwembadwater zo goed mogelijk te desinfecteren. Hoe beter een filter organische verontreiniging verwijdert, hoe minder zwembadchemie er bovendien nog benodigd is.

De zwembad- en poolfilters van Ospa garanderen door hun opbouw en de uitgekiende interne waterverdeling een maximaal filter resultaat. De optionele actieve koolfilter laag verbindt verder ongewenste substanties chemisch, zodat deze omgezet worden. En deze laag absorbeert tevens opgeloste organische stoffen. Daarmee zijn deze filters in staat om ook geur-, smaak- en kleurstoffen op een beproefde, bewezen wijze uit het water te halen. Waaronder ook het ‘beruchte’ gebonden chloor, dat voor de bekende chloorlucht zorgt.

Met de zogenaamde Ospa Diffusortechniek werd deze interne hydrauliek geperfectioneerd. Speciale, op het filterketel afgestemde  waterverdelers zorgen ervoor dat het water kalm en zonder kolken toegelaten wordt tot het filteroppervlak. Hoe rustiger de waterstroom, hoe beter de filtering namelijk. Het filtermateriaal bestaat in totaliteit uit absorberend Hydroantrasiet-H, kwartszand en drie ondersteunende lagen bestaande uit kwartsgrind.

De stabiele Ospa filterketels van polyester  zijn gemaakt uit meerlaags met de hand gelamineerde lagen, die op hun beurt zijn vervaardigd van hoogwaardige, chemicalie bestendige harsen. Deze hebben het zogenaamde KSW-certificaat. Door het gebruik van hoogwaardig kunststof voor het zogenaamde diffusor systeem, evenals brons en RVS V4A voor de zelfsluitende Ospa hydro ventielen is een lange levensduur gegarandeerd en een hoge mechanische belasting geen probleem. Deze materialen zijn namelijk zeer corrosiebestendig en sterk.

De filters werken dankzij frequentie geregelde pompen zuinig en stroom besparend. Bovendien heeft u door de sterke filtering ook wezenlijk minder zwembadchemie nodig voor 100% natuurlijk zwembadwater.

Voor openbare zwembaden, zoals zwembaden bij onder andere hotels en klinieken, zijn zwembadfilters conform DIN 19605 en WHVBZ of gelijkwaardig nodig. Ospa filterinstallaties met meerdere lagen overtreffen de vereisten die gesteld worden aan waterkwaliteit conform DIN 19643 en WHVBZ onder alle geteste omstandigheden. Dit wordt bewezen door unieke en uitgebreide onderzoeken van het Hygiëne-Institut des Ruhrgebietes.

Het hoogwaardige filtermateriaal Hydroantrasiet-H zorgt voor optimale filtering. Maar niet alleen dat. Ook de korrelgrootte, de hoogte van de laag en filtersnelheid bepalen de kwaliteit van het zwembadfilter. Evenals de gebruikte hydrauliek.

OSPA Koolstof en kwarts filters

Filter 10 Ecoclean

Filter SuperS 10 Ecoclean

Filter 16 EcocleanSuper

 

 

 

Filter 24 Eco

OSPA Meerlagige filters

 • Meerlagig filter 500 EcoClean
 • Vermogen max: 6 m³/u
 • Meerlagig filter 1600 EcoClean DL
 • Vermogen max: 60 m³/u
 • Meerlagig filter 800 EcoClean DL
 • Vermogen max: 15 m³/u
 • Ultrafiltratie installatie
 • Volautomatische compacte waterbewerkingsinstallatie voor openbare zwembaden

 

 • Meerlagig filter 1000 EcoClean DL
 • Vermogen max: 24 m³/u
 • Onderdruk filter
 • De perfecte oplossing voor grote zwembaden, krachtige prestaties, economisch en zuinig met energie

 

 • Meerlagig filter 1250 EcoClean DL
 • Vermogen max: 36 m³/u

Direct contact opnemen

Bel geheel vrijblijvend met +31 24 344 50 66

Of neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op via het contactformulier.